CONSELLS PER A PRINCIPIANTS

 

Castellano

Si ets sents cridat per l’art i t’estàs pensant aprendre a pintar o dibuixar, però et fa por perquè penses que no és lo teu, canvia de mentalitat: l’art és per a tots i tots podem ser creatius. Si vols aprendre a superar-te entrant en l’art, et dono els primers Consells:

1- Comença per perdre la por a l’error, experimenta. Ets lliure de provar i has de sentir lliure de fer-ho, equivocar-te és el millor que et pot passar, l’error és el millor mestre, prova, barreja, equivócat. És així com podràs trobar el teu estil i veure amb què tècnica et sents més còmode.

2- És cert, l’art és per a tots, encara que no tothom té la destresa o l’estil. Però, i això és l’important, la tècnica i l’estil es poden aprendre. No tots poden arribar a ser un geni, però tots poden aprendre si em deixem portar per l’art, la creativitat creixerà, es desenvoluparà i sorgirà de tu d’una manera natural.

3- La bellesa és subjectiva, tu decideixes que és bell i que no. Pinta o crea el que et faci feliç.

4- No hi ha dues persones que experimentin i vegin el món de la mateixa manera i és en això on està la bellesa i el misteri de l’art, pots expressar-te com vulguis i dir el que sentis i com vulguis. Oblida’t de l’objectivitat. La vida depèn del color del vidre amb què es miri, el mateix passa amb l’art.

5- No tinguis pressa, pren-t’ho amb calma; tot és un procés i la pràctica fa al mestre. Tot té un principi i tot necessita pràctica. Si al principi et costa una mica, si no t’agrada el primer resultat, no et desanimis, segueix intentant-ho. Progressivament aniràs aprenent. Segur que aprendràs i només l’univers sap fins a on podràs arribar com a artista, ¿a tocar els estels?

painting-829573_1280